domingo, 14 de noviembre de 2010

SESSIÓ 9

Data: 8, 9, 10, 11 i 12 de novembre
Duració: durant l'hora dels àpats
Participants: Usuària 2, resta d'usuaris del grup, ATE i jo mateixa
Destinataris: Usuària 2
Lloc: menjador
Objectius:
1. Diferenciar entre taronjada i llimonada
2. Augmentar la seva autodeterminació
Activitats:
- Presentar-li un vas amb una mica de llimonada ( marcarem amb un bomet grog) i un altre vas amb una mica de taronjada (marcarem amb un gomet vermell)
Desenvolupament:
Quan comença l'activitat d'àpats se li presentent els dos vasos . El primer que toqui o agafi, li donarem, tot repetint que és taronjada i té un punt vermell o llimonada i té un punt grog. Li repetirem varies vegades. El resultat cal enregistrar-lo amb l'objectiu de determinar si mostra preferència per una de les dues begudes.
Durant aquesta setmana ha tocat en tres ocasions el vas de taronjada i en dues el de llimonada. En ambdós casos ha begut, sense mostrar cap rebuig pel tipus de beguda, ni tampoc cap prferència.
Reflexió:
Per situar una mica als lectors, diré que la Usuària 2 presenta retard mental profund i que és depenent en totes les àrees de la seva vida quotidiana. En tant a la seva dieta menja triturat per dificultats en la masticació i deglució i per tant, la possibilitat d'escollir menú es veu totalment limitada per la presentació de l'aliment. Si més no, les opcions de tria es concreten en els refrescs els caps de setmana i dies festius i en els postres ( iogurts) ja que té colesterol i n'hi ha que li serien perjudicials per la seva salut ( com les natilles o flams). Després de realitzar l'activitat durant aquesta setmana jo mateixa em plantejo si paga la pena invertir aquest temps en un objectiu que aparentment tampoc li suposarà cap canvi important en la seva vida. Però després de pensar-ho detingudament crec que cal intentar esbrinar si realment mostra capacitat per escollir ja que realment, els refrescs són de les poques coses que pot escollir ja sigui per les seves capacitats o ja sigui per les seves necessitats.
Aquest fet em fa plantejar la facilitat que tenim de caure en rutines i resistir-nos als canvis ja que després de 5 dies no s'ha aconseguit cap resultat espectacular que ens motivi en continuar amb la labor. Escric aquestes paraules des de la reflexió més profona ja que lliutar pels canvis que millorin la qualitat de vida amb els usuaris és un dels meus objectius a la feina i m'avergonyeix veure com jo mateixa he dubtat després d'una setmana.
Sensacions:
La sensació després de 5 dies ha estat una mica descoratjadora ja que la usuària no ha mostrat cap tipus de resposta significativa. Ara bé, d'acord amb la reflexió extreta crec que cal esforçar-nos una mica més. Els canvis moltes vegades es produeixen a llarg termini i evidentment, encara que sigui un nimietat triar el tipus de refresc és un benefici que obtindrà la Usuària si s'aconsegueix que ella mateixa decideixi què beure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario